Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om ÖT Smygehuk FF Seniorlag Herrar

3 Västra Ingelstad IS 22 14 3 5 45
4 Bunkeflo FF 22 13 2 7 41
5 BK Skansen 22 12 3 7 39
6 Gislövs IF 22 9 5 8 32
7 Minnesbergs IF 22 9 3 10 30

Mattias Jönsson 82 min

Hattrick och självmål i Torps segermatch mot Kick. Det väntades bli en riktigt tuff batalj mot passningsskickliga Kick. Det blev lite turbulent innan matchstart på uppvärmningen då Andreas Palmqvist sträckte sig och fick lämna återbud, Andreas Jönsson ersatte i startelvan. I matchens tredje minut har Mattias Jönsson en fin nick som räddas på mållinjen. I den 12:e minuten kommer Martin Jönsson runt på vänsterkanten och slår ett bra inlägg till Anders Nilsson som nickar mot mål från nära håll och målvakten gör en utmärkt räddning vid ena krysset. I den 18:e minuten spelar Kristoffer Ekström in bollen i Kicks straffområde och där blir det kamp om bollen, Martin Jönsson lyckas tåa fram bollen till Anders Nilsson som distinkt sätter dit 1-0 för Östra Torp. Detta var Anders 13:e mål för säsongen. I den 24:e minuten dribblar Philip Marklund bort ett par spelare i Kicks straffområde och får fram bollen till Martin Jönsson som kan servera Kristoffer Ekström som sätter dit 2-0. I den 28:e minuten släpper Torp fram Kick till ett friläge men Kickspelarens avslut går utanför. I den 31:a minuten slår Martin Jönsson ett nytt fint inlägg och Kristoffer Ekström vräker sig fram och språngnickar bollen en bit över mål. Minut efter, i den 32:a minuten slår Martin Jönsson ett nytt inlägg och Kristoffer Ekström stressar backen så pass mycket att backen elegant lobbar bollen över egen målvakt in i mål till 3-0 för Torp. I den 45:e minuten kommer Kick igenom på ett nytt friläge där de är 3 spelare fria mot Anders Ohlsson i vårt mål. Kicks skyttekung Ahmed Charour väljer dock att försöka runda Anders själv men Anders Ohlsson gör en fantastiskt räddning då han dyker ner framför fötterna och snor åt sig bollen. 3-0 slutar första halvleken. Andra halvlek inleds med en jättepress från Torps sida. I den 46:e minuten är Martin Jönsson fri men han får inte till något bra avslut och bollen går utanför. I den 47:e minuten prickar Anders Nilsson stolpen med ett skott från 20 meter. I den 50:e minuten får Philip Marklund på ett bra hårt långskott som målvakten gör en bra räddning på. Efter de inledande 5 minuterna med tre klara målchanser så tappar Torp iniativet under den följande kvarten. I den 53:e minuten får Kick en feldömd frispark där Nicklas Mattsson regelrätt gått upp och nickat bort ett inlägg. Kickspelaren drar på och bollen touchar Anders Nilsson i muren och ändrar riktning och far in i mål bakom en chanslös Anders Ohlsson fram till 3-1. I den 60:e minuten får en Kickspelare på ett bra skott mot vänstra krysset men Anders Ohlsson gör en fenomenal räddning. Istället kommer reduceringen i den 62:a minuten då en Kickspelare blir fri, i misstänkt offsideposition och lobbar bollen över Anders Ohlsson in i mål till 3-2. I den 67:e minuten är Anders Nilsson fri med Kickmålvakten och när Anders ska skjuta glidtacklar målvakten med båda sulorna en bra bit ovanför marken och prickar Anders rakt över båda benen. Straff? Nej, domarna "har inte sett något". Ofattbart!!! Domaren medger dock efter matchen att han fått en "total hjärnblockad" och erkänner att Östra Torp borde fått straff samt att Kicks målvakt borde blivit utvisad! Ja det är lätt att säga efteråt när Torp kanske hade tappat matchen samt fått Anders Nilsson i ett gipspaket med brutna ben... Nåväl, i den 73:e minuten snor Kristoffer Ekström åt sig bollen och dribblar bort två man och kommer till skottläge precis vid straffområdsgränsen och vilket skott sen... Kristoffer får på en praktträff och bollen far in i mål via ribban till 4-2. Den ribban gungar nog ännu. I den 81:a minuten slår Martin Rengbo en långboll som en Kickspelare missförstår studsen på och Kristoffer Ekström blir fri med målvakten och sätter dit 5-2 för Torp! Därmed hattrick för Kristoffer Ekström! I den 85:e minuten får Torp en högerhörna. Inbytte Alexander Nilsson slår en perfekt inåtskruvad hörna som Nicklas Mattsson enkelt kan nicka i mål från nära håll fram till 6-2. Alexander Nilsson har en gyllene chans att göra mål i den 89:e minuten men Alexanders avslut går tyvärr utanför. En tung skalp för våra grönvita hjältar i och med att Västra Ingelstad spelade oavgjort mot Skivarp. Nu är Östra Torp i serieledning! I nästa match väntar Lilla Beddinge borta torsdagen den 19:e juni klockan 19:00.